برداشت توتون ، خشک کردن و تخمیر توتون

در این مقاله می خوانید :

برداشت توتون ، خشک کردن و تخمیر توتون
Harvesting Tobacco Leaves :

برداشت توتون به دو روش کلی انجام می شود :
یک روش سنتی و قدیمی به این صورت که کل گیاه تنباکو از پایین ساقه به وسیله ابزار برش بریده می شود .

دوم ، روش جدیدتری که در قرن نوزدهم رایج شد ، به این صورت که برگهای توتون در مرحله های مختلف به صورت تکی از ساقه گیاه کنده می شوند ، در ابتدا برگهای رسیده که در قسمت پایین ساقه قرار دارند و به دلیل نزدیکی به سطح زمین آغشته به خاک هستند و تحت نام Sand Lugs شناخته می شوند ، برداشت شده و سپس به نوبت و در مراحل بعدی به سمت بالای ساقه ، برگ های رسیده توتون از گیاه جدا شده و برداشت می‌شوند .

این روش تحت عناوین Cropping و Primming نامیده می شود .

Curing Tobacco Leaves :

در مزارع توتون ترجیح می دهند مرحله خشک کردن توتون را به نام Curing بنامند .
سه روش کلی برای خشک کردن توتون وجود دارد که بر اساس نوع توتون هر مزرعه و محصول عمده تولیدی آن ، یکی و یا هر سه از این روش ها مورد استفاده قرار می گیرند و بنابر آن مزرعه تجهیز می شود .

Air Cured Tobacco Leaves :

در این روش برگهای توتون در انبارهایی با تهویه مناسب بر روی تیرک های آویزان می‌شوند و در مسیر هوای عبوری به مدت ۴ تا ۸ هفته خشک می‌شوند .
توتون هایی که با این روش خشک شده اند مقدار قند کمی خواهند داشت و در عوض حاوی نیکوتین بالایی دارند دارای طعم شیرین و ملایم خواهند بود .bardasht toton1

بیشتر بخوانید:  نه به سیگارت

Flue Cured Tobacco Leaves :

در این روش برگهای توتون در انبار های مخصوص و تجهیز شده آویزان می‌شوند در حالی که در کف این اتاقک ها هوای گرم در حال حرکت است ، هوای گرمی که از یک منبع سوخت در خارج از اتاقک تامین می‌شود ، با بالا بردن درجه حرارت داخل اتاقک عمل خشک کردن برگهای توتون انجام می‌گیرد که این فرآیند چیزی در حدود یک هفته به طول می‌انجامد .
توتونهایی که به این روش خشک می‌شوند بیشتر در تهیه سیگارت مورد استفاده قرار می‌گیرند .حاوی قند بالا و نیکوتین متوسط هستند .برداشت ، خشک کردن و تخمیر توتون

برداشت ، خشک کردن و تخمیر توتون

Sun Cured Tobacco Leaves :

این روش معمولاً در تهیه توتون های اورینتال و در کشورهایی مانند ترکیه ، یونان و مقدونیه مورد استفاده قرار می گیرد .
به این صورت که برگهای توتون در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفته و عمل خشک شدن انجام می گیرد .
اینگونه توتون ها حاوی قند و نیکوتین پایینی هستند .برداشت ، خشک کردن و تخمیر توتون

Fermenting Tobacco Leaves :

در این مرحله آمونیاک موجود در برگهای توتون آزاد شده و کیفیت آن مطلوب تر می شود .

یا بوسیله تلنبار کردن و انباشتن برگهای توتون بر روی هم و تشکیل توده‌های استوانه‌ای شکل که به اصطلاح Pylon نامیده می‌شوند ، صورت می‌گیرد که با این کار حرارت و رطوبت توده‌های توتون به مرور زمان بالا رفته و عمل تخمیر صورت می‌گیرد و یا از کوره های مخصوص این کار استفاده می‌کنند که حرارت و رطوبت در آنها قابل تنظیم می باشد ، که در اثر افزایش حرارت و رطوبت آنزیم های موجود باعث فرایند تخمیر در برگهای توتون می شوند و به دلیل وجود همین آنزیم ها نیازی به اسپری کردن و افزودن محلول های تخمیری وجود ندارد .

بیشتر بخوانید:  میکس کردن توتون پیپ

تخمیر و عمل آوری توتون به دورانی برمی‌گردد که در دوران گذشته ، تنباکو به وسیله کشتی به اروپا برده می‌شد و در بندرگاه ها ، گاهی تا چند هفته کشتی ها لنگر می انداختند و منتظر می‌مانند و در نتیجه در طول مدت سفر و توقف در لنگرگاه رطوبت و دمای انبارهای توتون در کشتی‌ها افزایش می‌یافت و در نتیجه عمل تخمیر صورت می‌گرفت .

در آن زمان متوجه شدند که با این کار طعم و بوی توتون شیرین تر و ملایم تر و دلپذیرتر می شود . تخمیر توتون به دو روش کلی صورت می گیرد :

Stacking :

در این روش توده‌های بزرگ از توتون بر روی هم انباشته می‌شود ، در حدود ۵۰ کیلوگرم به وسیله طناب پیچیده می‌شوند و اجازه می‌دهند تا عمل تخمیر صورت گیرد ، در این روش دمای میانی توده توتون را اندازه گیری می کنند و هر گاه به ۱۴۰ درجه فارنهایت رسید ، توده توتون را باز کرده تا آمونیاک ، نیکوتین و گازهای آزاد شده در این مدت رها شوند و دوباره توده را بسته بندی کرده تا عمل تخمیر ادامه یابد ، این روش چندین بار انجام می گیرد تا زمانی که دمای میانی توده توتون از ۱۱۰ درجه بالاتر نرود .

در این مرحله ساقه برگهای توتون را جدا کرده و توتون ها را در مکانی خنک در دمایی در حدود ۶۵ درجه فارنهایت جهت کهنه کردن به مدت ۶ هفته تا ۶ سال انبار می کنند .برداشت ، خشک کردن و تخمیر توتون

برداشت ، خشک کردن و تخمیر توتون

Kiln Fermenting :

برای رسیدن به نتیجه در مدت زمان کمتر ، از کوره‌هایی جهت تخمیر استفاده می‌کنند ، کوره های کوچک با منبع حرارتی و رطوبت قابل تنظیم که شرایط تخمیر را در مدت زمانی کوتاه تر شبیه‌سازی می‌کنند .
توده‌های توتون در دسته های کوچک داخل کوره قرار گرفته با دما و رطوبت کنترل شده در حدود ۱۰۰ تا ۱۳۰ درجه فارنهایت و رطوبتی بین ۶۵ تا ۷۰ درصد ، به طور ۲۴ ساعته و در مدت زمانی بین ۴ تا ۶ هفته .

بیشتر بخوانید:  سیگار برگ توسکانو | Toscano Cigars

بخشی کوتاه از آموزش توتون پیپ

برگرفته از آموزه‌های ماسترو رحیمی و استاد کامران
گرد آوری توسط تیم تولید محتوای پاسارگادتاباک
در انجمن پیپ و سیگاربرگ ایران
تاریخ انتشار اولیه محتوا ، دهه ۱۳۹۰
بازنشر و بروز رسانی شده
توسط هرکول انجمن پیپ
در مهر ۱۴۰۳
PasargadTabac
Mastro Rahimi

برداشت توتون ، خشک کردن و تخمیر توتون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب ها