روش های پر کردن توتون در پیپ
پر کردن توتون یکی از سوالات متداول مصرف کنندگان پیپ است. در حقیقت اگر که توتون به درستی درون آتشگاه پر شده و به درستی هم روشن شود می تواند اسموک مطلوبی داشته باشد، البته جدا از ذائقه اصلی توتون ها.
به طور مثال یک آشپز زمان طبخ غدا و هنگامی که موارد را داخل قابلمه می گذارد باید توجه ویژه ای به موادی که درون آن ریخته، تراکم آن و مقدار حرارتی که به مواد می دهد داشته باشد تا نتیجه رضایت بخش باشد. توتون پیپ هم از این قافیه مستثنا نیست و توجه کامل مصرف کننده را می طلبد. در این مقاله به تفسیر به مقوله خواهیم پرداخت.
الف- جنس توتون:
توتون ها انواع گوناگونی دارند و شناسایی مصرف کننده از نوع توتونی که در حال مصرف است بسیار مهم است. مثلا توتون ویرجینیا بسیار لطیف است و به نرمی می سوزد و بوی تقریبا شیرینی دارد در حالی که توتون لاتاکیا کمی مزه دودی داشته و شخت تر از گونه های دیگر می سوزد. توتون ویرجینیا قالبیت اسانس پذیری بیشتری نسبت به گونه قبل دارد. توتون کاوندیش گونه ای فراوری شده از ویرجینیاست که در اثر نحوه خشک شدن و پرس شدن قالبیت جذب اسانس بیشتری داشته و معمولا به صورت وی کات (V) عرضه می گردد. پس اگر که توتون مورد استفاده شما ویرجینیاست (معمولا رول کات) انتظار زیاد سوختن نداشته باشید، توتون سون سیز گونه ای ترکیبی از ویرجینیاست که مصرف کننده به راحتی می تواند به مورد یاد شده دست یابد.
گونه های رایج در تهیه توتون پیپ به شرح ذیل هستند:
۱- Burley
۲- Cavendish
۳- Dark Fired Kentucky
۴- Oriental
۵- Latakia
۶- Perique
۷- Turkish
۸- Virginia
در توتون های لاتاکیا طعم خاصی از توتون را داریم. نوع مرغوب این توتون حاصل مزارع ترکیه و سوریه است و به دلیل قدرت کم توتون و استعداد کم آن در اسانس پذیری معمولا خالص عرضه شده و یا با توتون هایی با فراوری خاص تر عرضه می گردد. اکثر توتون های دانهیل و بعضی توتون های شرکت مک بارن از این گونه هستند. شما در این اسموک عطر چندان دلپذیری ندارید ولی کیفیت و طعم آم کمی نزدیک به سیگار برگ است و کیفیت بالایی دارد.
در انواع کوندیش معمولا اسانس بیشتری دیده می شود و به دلیل اینکه میبایستی توتون به نرمی بسوزد و آتش با حجم زیاد نداشته باشد آنرا به صورت کات V در می آورند.
روش پر کردن توتون های فوق اکثرا با هم فرق دارد و تجربه شخص مصرف کننده در استفاده از آنها بسیار مهم به شمار می آید.
ب- آب و هوا:
آب و هوا در انتخاب توتون برای مصرف بسیار مهم است. هر چقدر هوا گرمتر تر باشد توتون مورد استفاده باید سبکتر باشد. مثلا در فصل تابستان اکثرا مردم از نوشیدنی های سرد استفاده می کنند در حالی که در فصل های سرد سال نوشیدنی های گرم طرفداران بیشتری دارد.
پس برای فصل های گرم سال از توتون های کوندیش و میکس های کوندیش استفاده کنید و برای فصل های سرد سال می توانید حق انتخاب بیشتری داشته باشید و از توتون های خالص و اسکاتیش و یا اینگلیش استفاده کنید. در ضمن از یاد نبرید که در فصل های گرم سال عطر توتون مورد استفاده شما بیشتر به مشام میرسد تا در فصل های سرد. پس توتون های معطر به ما کمک می کنند تا در فصل گرما اعتراضات کمتری از دوستانمان داشته باشیم.
ج- آتش:
آتش مهمترین فرایند در پیپ کشیدن است. آتش نباید بسیار تند و سوزناک باشد. اگر آشپزباشی ما حرارت تندی به غذای در حال طبخ بدهد همان مواد خوشبو سوخته و طعم و عطر ناخوشایندی خواهند داشت. در توتون های کوندیش به دلیل دارا بودن اسانس میبابستی آتش نرمتری داشته باشیم تا عطر و طعم توتون قابل لمس باشد.
د- مدت زمان سوختن:
یک پیپ استاندارد حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اسموک دارد. تند پک زدن به توتون در حال سوختن می تواند آن را سوزانده و طعم بسیار تندی را به همراه داشته باشد. اگر تند پک زدن در پیپ کشیدن مزیت به حساب می آمد الان همه جاروبرقی ها اسموکرهای پیپ بودند. پس به نرمی از پیپ خود استفاده کنید تا علاوه بر اسموک مطلوب و لایت، پیپ سالمتری هم داشته باشید.
ه- تراکم توتون در پیپ:
عامل بسیار مهم در پیپ کشیدن تراکم توتون و نحوه آتش زدن آن است. توتون خود را زیاد در پیپ متراکم نکنید، به گونه ای پیپ را پر کنید تا در اثر تمپ کردن (کوبیدن توتون در آتشگاه پیپ) توتون سوخته به سمت پایین برود. روش صحیح پر کردن توتون به نحوی است که قسمت پایین تراکم کمتری داشته و قسمت بالایی متراکم باشد تا زمان سوختن بشود آن را کوبید. اگر توتون به صورت نادرستی متراکم شود، توتون سوخته مجدد می سوزد و اسموک تندی به همراه خواهد داشت. یکی از نشانه های بد پر کردن توتون در پیپ این است که زمانی که مصرف کننده دیگر اسموکی از پیپ خود ندارد و پس از تخلیه شاهد مقدارانبوهی از توتون نسوخته باشد، در حقیقت وی نتوانسته توتون سوخته خرد کرده و آتش را به توتون های نسوخته برساند.
زمان سوختن توتون:
پیپ سیگار نیست و اسموک دیگری دارد، متاسفانه این قضیه ای است که بسیاری از طرفداران پیپ با آن دست و پنجه نرم می کنند. ممکن است یک پیپ پس از پر شدن در یک روز استفاده شود. یعنی اسموک های منقطع داشته باشد (۲ دقیقه سپس ۳ دقیقه سپس ۱ دقیقه و . . .)، پس لازم نیست اگر پیپ خود را پر کردید یکسره از آن استفاده کنید. این قضیه به شما کمک می کند تا کمتر به خود آسیب بزنید، البته بعضی از مصرف کنندگان از تلخی طعم توتون پس از چند بار استفاده شکایت دارند ولی این مسئله هم بعد از چند استفاده به صورت یک عادت در خواهد آمد.
روش سه مرحله ای در پر کردن توتون پیپ:
یکی از محبوترین و رایج ترین روش های پر کردن پیپ روش سه مرحله ای است. این روش به دلیل سابقه تاریخی که دارد بسیار محبوب است و هنوز هم طرفداران خود را دارد.
چرا روش سه مرحله ای محبوب است؟ اگر در این روش پیپ شما خوب تراش نخورده باشد یا سوختن توتون در پیپ حفره آن را تغییر شکل داده باشد می توان از بروز مشکل جلوگیری کرد. در ضمن اسموکر کنترل و نظارت بیشتری بر حجم توتون دارد.
در روش سه مرحله ای هم همانگونه که در بالا ذکر شد از مشخصه اصلی تراکم کمتر در پایین و تراکم بیشتر در بالا پیروی می کند Baby / Jacky / Lady . در پایین توتون با پرس کمتر قرار می گیرد، در مرحله وسط با تراکم بیشتر و در بالا با تراکم بیشتری نسبت به دو گروه قبل.
البته روش های بسیار زیادی برای پر کردن توتون پیشنهاد شده است (حتی روش معکوس سه مرحله ای)، شایان ذکر است به دلیل تجربی بودن پیپ کشیدن این روش ها فقط در بند تجربه مخاطب میباشد.
اگر اسموکر جدید هستید، سعی کنید روش های صحیح پر کردن توتون و زمان مطلوب برای اسموک خود را تنظیم کنید و از خرید و تعویض توتون های جدید بپرهیزید.
و- پیپ:
پیپ عامل اصلی تدخین توتون است، به این وسیله توجه کنید. شما می توانید یک پیپ ارزان چوبی بخرید و از اسموک آن لذت ببرید تا یک پیپ پلاستیکی چینی. همه پیپ های چینی در ظاهر چوبی هستند ولی تمامی آنها از براده های چوبی که با پلاستیک به صورت خمیر تهیه شده است آماده می گردند. برای امتحان کافی است به قسمت چوبی مته بزنید، سپس شاهد دود سیاه حاصل از پلاستیک خواهید بود و خواهید دید که مته به شدت سیاه خواهد شد (همانند آنچه در پلاستیک داریم).
ز- از فیلتر مناسب استفاده کنید:
در حال حاضر فیلتر های ۹ میلیمتری رایج هستند و بسیاری از پیپ ها از این سایز فیلتر استفاده می کنند. فیلتر های ۹ میلیمتری پیپ در دو گونه کربنی و بالسا در دسترس هستند. فیلتر های کربنی به دلیل وجود کربن، کاغذ، سرامیک، پلاستیک و جوهر چاپ ضرر بیشتری نسبت به فیلتر بالسا دارد. فیلتر بالسا کاملا یک فیلتر سالم است و از تکه های طبیعی چوب بالسا تهیه می گردند.
این فیلتر دو برابر کربن جذب می کند و حتی بخش زیادی از بذاق (آب دهان) مخاطب را که در پیپ وجود دارد و باعث تلخ شده اسموک می شود را جذب کرده و به راحتی در اثر تماس با هوا خشک شده و بوی توتون را از دست می دهد و اسموک مطلوبتری دارد. شایان ذکر است طعم اسموک در این دو فیلتر با هم فرق دارد و بعضی از اسموکر ها کربنی و بعضی بالسا را ترجیح می دهند.
نکته مهم در استفاده از فیلتر بالسا چیست؟
حتما قبل از استفاده از فیلتر بالسا آن را بین انگشتان خود پرس (فشار) دهید به گونه ای که به راحتی درون پیپ قرار بگیرد. این کار به جذب بیشتر فیلتر کمک کرده و به جامپر پیپ ضرر نخواهد زد. درخت بالسا از قسمتی از تنه خود آب و از قسمت دیگر آب را از ریشه به بالا می فرستد. قسمتی که هوا را پمپاژ می کند ظریفتر از قسمت دیگر است و راحت تر فشرده می گردد ولی در هر حال هر دو قسمت یک نقش را در پیپ بازی می کنند.
فیلت پد، نسل جدید فیلتر ها است:
فیلت پد از تکه های طبیعی مرشام ساخته می شود. مرشام سیلیکات مگنزیم طبیعی است و درصد جذب بسیار بالایی دارد. پیپ هایی که برای استفاده از فیلت پد طراحی می شود بسیار ظریفتر از سایر پیپ ها ساخته می شوند و اسموک بسیار مطلوبتری نیز به همراه دارند ولی توجه کنید که فعلا فیلت پد در همه فروشگاه ها در دسترس نیست.
روش های مختلف پر کردن توتون در دنیا به اندازه پیپ اسموکر های مختلف وجود دارد که نمی توان به درستی از همه یاد کرد
زمان خرید پیپ از ماسترو رحیمی بخواهید تا روش های ساده و اولیه را به شما هر چند کوتاه آموزش دهند و یا کانال آپارات و تلگرام انجمن پیپ را دنبال کنید
1 دیدگاه دربارهٔ «روش های پر کردن توتون در پیپ»
درود بر استاد عزیزم ماسترو رحیمی عزیز
بسیار نکات آموزنده ای بود
سایت شما برای من مثل یک دانشگاهه میام و کلی مطلب یاد میگیرم