۲ نخ سیگار در روز یا سیگار الکترونیکی بی خطر هستند !
سیگار بلای جان جوانان ! و سیگار الکترونیکی بدتر…
به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات که هر ساله در ۳۱ ماه مه زیر نظر سازمان جهانی بهداشت و به منظور آگاهیبخشی در مورد خطرات مصرف دخانیات برگزار میشود ، کمیته ملی مبارزه با دخانیات به سوالاتی در این باره پاسخ داد .
فرانسوا توپارت مسئول کمیته ملی مبارزه با سیگار با حضور یافتن در جمع دانشجویان چند دانشگاه فرانسوی به سوالات آنها در مورد مضرات تنباکو و سیگارهای الکترونیکی پاسخ داد .
آیا مصرف دخانیات در بین جوانان کاهش یافته است ؟
بر اساس آمارها در سال ۲۰۲۳ ، دوازده میلیون نفر از فرانسویها سیگار می کشیدند . فرانسوا توپارت مسئول کمیته ملی مبارزه با سیگار، از آمار ۲۴.۵ درصدی بزرگسالان فرانسوی که سیگار میکشند خبر داد و در اینباره گفت : « اما خبر خوب این است که مصرف دخانیات در بین جوانان به میزان قابل توجهی کاهش یافته و کمتر از۷ درصد از افراد ۱۷ ساله به صورت روزانه در سال ۲۰۲۲ سیگار میکشند، رقمی که در مقایسه با میزان ۲۵ درصدی در سال ۲۰۱۷ کاهش خوبی را نشان میدهد . »
آیا سیگار کشیدن عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه در اروپا است ؟
بر اساس آمار« سیگار کشیدن باعث ۸۲ درصد از سرطانهای ریه در اروپا می شود .» فرانسوا توپارت با تایید این مطلب گفت :« مصرف تنباکو عامل بیش از هشت مورد از هر ده سرطان ریه است ، اما متأسفانه این تنها سرطانی نیست که سیگار مسبب آن است ، بلکه تنباکو خطر ابتلا به سرطان حنجره ، دهان، مری، کبد و حتی پانکراس را افزایش میدهد . » در مجموع ، ۱۷ نوع سرطان وجود دارد که ناشی از مصرف دخانیات است .
استنشاق دود سیگار اطرافیان میتواند باعث مرگ و میر شود ؟
بودن در کنار افراد سیگاری نیز برای ما مضر است . به گفته فرانسوا توپارت « در سطح جهانی تخمین زده میشود که از هشت میلیون مرگ و میر سالانه به علت دخانیات در جهان ، یک میلیون مرگ مربوط به غیرسیگاریها است که نگرانکننده است .»
به همین دلیل است که تدابیری برای ممنوعیت استعمال دخانیات در مکانهای عمومی در نظر گرفته شده است . در این رابطه « قانونی در فرانسه برای محدود کردن تنباکو در نظر گرفته شده است و یکی از این اقدامات کلیدی ، افزایش تعداد فضاهای بدون دخانیات به ویژه در سواحل و پارکهای عمومی است .»
قانونی که منجر به افزایش چند برابری قیمت سیگار در سالهای اخیر شده و هدف آن منصرف کردن افراد سیگاری به ویژه جوانان از خرید آن است . تا پیش از این قانون ، قیمت یک پاکت ۲۰ نخی برای اکثر برندها به ۱۱ یورو میرسید و با این قانون باید در سال ۲۰۲۴ هر بسته را ۱۲ یورو و در سال ۲۰۲۷ به قیمت ۱۳ یورو خریداری کرد .
کشیدن روزانه یک یا دو نخ سیگار چقدر خطر دارد ؟
آیا مصرف تنباکو ، حتی در مقادیر بسیار کم ، می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت جسمی و روانی داشته باشد ؟
فرانسوا توپارت در اینباره پاسخ میدهد : « بله ، زیرا ما معمولا بر این باوریم که کشیدن یک یا دو نخ سیگار در روز خیلی خطرناک نیست، اما این اشتباه است ، زیرا آنچه تعیینکننده است ، مدت زمانی است که در طی آن سیگاری میشویم .» به عبارت دیگر ، هر چه مدت بیشتری سیگار بکشید ، مثلا برای ده سال یا ۲۰ سال ، خود را بیشتر در معرض خطرات بالای آن قرار میدهید .
نه به سیگار فراموش نشود…!
آیا استفاده از سیگار الکترونیکی افزایش داشته است ؟
هشدار سازمان بهداشت جهانی: اقدام فوری برای محافظت از کودکان و جلوگیری از جذب به سیگارالکترونیکی لازم است!
بر طبق آمارها « بیش از ۴۰٪ از جوانان از سیگار الکترونیکی استفاده کردهاند و ۱۵٪ نیز تا کنون تجربهی استفاده از «پاف» یا همان سیگار الکترونیکی یکبار مصرف را داشتهاند . »
فرانسوا توپارت درباره این آمارها خاطرنشان می کند که « مصرف سیگارهای الکترونیکی در بین جوانان افزایش یافته ، به طوری که تقریبا از هر چهار دانش آموز دبیرستانی ، یک نفر حداقل یک بار در ماه از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکند . » این در حالی است که در سال ۲۰۲۲ تنها ۱۶.۶ درصد از آنها سیگار الکترونیکی را تجربه کرده بودند .
در مورد آمار پانزده درصدی استفاده از«پاف» باید توجه داشت که نیمی از این افراد تا پیش از آن از نیکوتین هرگز استفاده نکرده بودند .
برای جلوگیری از جذب سیگارهای الکترونیکی بر اساس شواهد رو به رشد استفاده از آن توسط کودکان و نوجوانان و آسیبهای سلامتی، اقدام قاطعانهای لازم است.
طبق تحقیقات جدید آیکاس هم به شدت برای سلامتی جوانان مضر است! دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، گفت: کودکان در سنین پایین برای استفاده از سیگارهای الکترونیکی جذب و به دام میافتند و ممکن است به نیکوتین معتاد شوند. من از کشورها میخواهم برای محافظت از شهروندان خود اقدامات سختگیرانهای را برای جلوگیری از مصرف آن به کار گیرند. مخصوصاً فرزندان و جوانان.
هر نوع سیگار الکترونیکی بلای جان نسل جدید است…سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین بسیار اعتیادآور بوده و برای سلامتی مضر هستند. در حالی که اثرات طولانی مدت سلامتی به طور کامل شناخته نشده است، ثابت شده است که آنها مواد سمی تولید میکنند که برخی از آنها باعث سرطان میشوند و برخی خطر ابتلا به اختلالات قلبی و ریوی را افزایش میدهند. استفاده از سیگارهای الکترونیکی نیز میتواند بر رشد مغز تأثیر بگذارد و منجر به اختلالات یادگیری برای جوانان شود. قرار گرفتن جنین در معرض سیگارهای الکترونیکی میتواند بر رشد جنین در زنان باردار تأثیر منفی بگذارد. قرار گرفتن در معرض گازهای گلخانهای ناشی از سیگارهای الکترونیکی نیز خطراتی را برای اطرافیان به همراه دارد.
حتی قرار گرفتن کوتاه در معرض محتوای سیگار الکترونیکی در رسانههای اجتماعی میتواند با افزایش تمایل به استفاده از این محصولات و همچنین نگرش مثبتتر نسبت به سیگارهای الکترونیکی همراه باشد. مطالعات به طور مداوم نشان میدهد که جوانانی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند تقریباً سه برابر بیشتر در آینده در زندگی خود از سیگار استفاده میکنند.
اقدامات فوری برای جلوگیری از جذب سیگارهای الکترونیکی و مقابله با اعتیاد به نیکوتین در کنار رویکردی جامع برای کنترل دخانیات و با توجه به شرایط ملی ضروری است.
در مواردی که کشورها فروش سیگارهای الکترونیکی را ممنوع میکنند، برای تقویت اجرای این ممنوعیت و ادامه نظارت، نظارت برای حمایت از مداخلات بهداشت عمومی و اطمینان از اجرای قوی و در مواردی که کشورها اجازه تجاری سازی (فروش، واردات، توزیع و ساخت) سیگارهای الکترونیکی را به عنوان محصولات مصرفی میدهند، برای اطمینان از مقررات قوی برای کاهش جذابیت و آسیب آنها به مردم، از جمله ممنوعیت همه طعمها، محدود کردن غلظت و کیفیت نیکوتین، و مالیات گرفتن از آنها ضروری است.
سیگار و سیگار الکترونیکی و قلیان و ویپ و پاد و آیکاس دشمن جوانان ماست … شعار نه به سیگار الکترونیکی را عملی کنیم …
سالهاست ماسترو رحیمی در مورد خطرات مصرف سیگارت، قلیان، ویپ، آیکاس، سیگارهای الکترونیکی و الکل هشدار داده است!
شما به عنوان عضو انجمن پیپ چقدر در این پویش فعال بودید؟!!
شما چه میزان برای پویشهای انجمن پیپ فعالیت کردید؟!
شما هم در پویش نه به قلیان، نه به سیگارت، نه به ویپ، نه به مواد مخدر، نه به مشروبات الکلی شرکت کنید.
1 دیدگاه دربارهٔ «۲ نخ سیگار در روز یا سیگار الکترونیکی بی خطر هستند !؟»
بسیار مطلب خوبی بود
به امید روزی که
هیچ ایرانی از تدخینات جهان سومی مثل ویپ و… استفاده نکنه