دلیل ایجاد حفره و سوراخ داخل آتشگاه پیپ چیست و چگونه برطرف شود؟

در این مقاله می خوانید :

دلیل ایجاد حفره و سوراخ داخل آتشگاه پیپ چیست و چگونه برطرف شود؟

دلیل اصلی ایجاد ترک در جداره داخلی آتشگاه پیپ ، داغ شدن بیش از حد آن به هنگام سوختن توتون می باشد و فارغ از اینکه پیپ شما ساخت چه کارخانه و یا با چه کیفیتی ساخته شده است ، برای هر پیپی امکانپذیر است چون که چوب پیپ نیز تابع قوانین فیزیک بوده و در صورت داغ شدن بیش از حد حتما خواهد سوخت و یا ترک خواهد برداشت اما کارخانجات سازنده با استفاده از چوبهای مرغوب و یا دوده زنی (کربن) سعی در به حداقل رساندن آن دارند.


مهمترین عواملی که منجر به داغ شدن پیپ می شوند عبارتند از :

– نحوه پر کردن توتون پیپ (تراکم بیش از حد توتون)
– نحوه کشیدن پیپ (پک های ممتد)
– نوع توتون
– خشک بودن یا مرطوب بودن زیاد توتون (خیساندن توتون با میوه)
– مدت زمان سوختن کامل توتون
– نوع چوب آتشگاه
– فرم آتشگاه
برای آنکه بدانید چه هنگام چوب آتشگاه در معرض خطر قرار دارد ، به هنگام کشیدن پیپ ، آنرا محکم با انگشتان دست بگیرید ، اگر گرما به حدی است که شما بیش از ۴ الی ۵ ثانیه نمی توانید به این عمل ادامه دهید ، بدانید که پیپ شما در معرض سوختن قرار دارد.
یکی از شیوه های جلوگیری از سوختن چوب پیپ ، استفاده از دوده مخصوص در سطح داخلی آتشگاه می باشد ، به همین دلیل رنگ داخل آتشگاه بسیاری از پیپ ها سیاه می باشد. دوده بعنوان یک عایق بین توتون و جداره آتشگاه عمل نموده و باعث حفاظت از چوب می شده و در عین حال مانع جذب ترشحات توتون توسط آتشگاه میگردد.
بسیاری از پیپهای حرفه ای نیز بدون دوده زنی ، تولید می شوند ، این به آن دلیل است که مشتری بتواند کیفیت و نوع چوب مصرفی را مشاهده کرده و از صحت آن اطمینان حاصل نماید. در مورد این نوع پیپها ، پس از حداقل یکماه استفاده و در اثر سوختن توتون و چسبیدن آن به جداره آتشگاه ، دوده طبیعی و یا به اصطلاح “کیک دوده” شکل می گیرد ، ولی تا قبل از این مدت باید از داغ شدن آتشگاه به شدت احتراز کرد . داغ شدن بیش از حد پیپ هایی که پلی استر دارند ممکن اسن موجب ریخن پلی استر شده و تعمیر این گونه پیپ ها بسیار سخت است.
البته مشکل سوختن و یا ترکهای داخلی در مورد بسیاری از پیپهایی که بطور کارخانه ای دوده زنی شده اند هم ممکن است ، پس بهتر است بصورت کلی در یک ماه ابتدایی استفاده از هر نوع پیپی دقت لازم در جهت داغ نشدن آن صورت گیرد.
وجود این دوده ها به ضخامت چند میل بسیار مفید بوده و لی اگر پس از مدت زمان طولانی ضخامت آنها زیاد شود باعث کاهش حجم آتشگاه شده و از کارایی پیپ شما می کاهد ، در اینصورت با استفاده از “ریمر” باید مقداری از آنرا به شکلی دقیق و متقارن تراشید . ریمر وسیله ای چنگک مانند است که درون آتشگاه پیپ را به صورت منسجم می تراشد.
ساده ترین روش در ترمیم ترکها و یا حفره های کوچک ایجاد شده داخل آتشگاه استفاده از “PIPE MUD” و یا ملات پیپ است ، برای ساخت این ملات به موارد زیر نیاز است :
– خاکستر خالص حاصله از کشیدن به ترتیب اولویت سیگار برگ ، پیپ و یا نهایتا سیگارت
– چند قطره آب یا عسل (به نظر من عسل کارایی بهتری دارد)
– بیلچه پیپ
خاکستر حاصله از کشیدن یک یا دو سیگار را با چند قطره آب (عسل) مخلوط کرده و آن قدر هم بزنید تا ملاتی یکدست ایجاد شود ، میزان آب اضافه شده بسیار مهم است ، ملات حاصله نه باید خیلی خشک باشد و نه خیلی مرطوب . (از توتون با طعم مورد علاقه خود استفاده کنید)
حالا با استفاده از بیلچه پیپ ملات ساخته شده را برداشته و بر روی ترکها و حفره های داخلی آتشگاه پخش کنید و با با پشت بیلچه شروع به صاف کردن و فشردن آن به درون ترکها و حفره های نمایید ، البته اگر حدس می زنید قسمتهایی دیگری از داخل آتشگاه ممکن است در آینده با این مشکل روبرو شود ، می توانید اضافی ملات را بصورت یکنواخت بر دیواره آتشگاه پخش نمایید.
تقریبا کار به اتمام رسیده است ، فقط باید به مدت ۴۸ ساعت از پیپ استفاده نکنید ، بعد از این زمان و پس از چند بار استفاده از پیپ ، داخل آتشگاه به حالت طبیعی خود باز می گردد. البته اگر از کاری که انجام داده اید راضی نیستید ، می توانید توسط ریمر ملات خشک شده را نیز بتراشید ، البته استفاده از ریمر نیاز به مهارت و دقت خاص خود دارد.
این روش توسط افراد زیادی از جمله خودم تست شده و باعث نجات و طول عمر پیپهای زیادی شده است.
یکی دیگر از موارد استفاده از ملات پیپ تصحیح مشکل بالا بودن محل قرار گیری سوراخ مکش دود نسبت به کف آتشگاه می باشد ، این مشکل اغلب بدلیل خطای سازنده پیپ است که باعث نسوختن کامل توتون و یا جلوگیری از تشکیل دوده محافظ در کف آتشگاه و یا برخی دیگر مشکلات مثل تاثیر در کیفیت استفاده از پیپ می شود.
برای تصحیح این مشکل کافیست مقدار کافی ملات پیپ بسازید ، سپس جهت جلوگیری از مسدود شدن سوراخ زیرین آتشگاه یک عدد نخ (میله) تمیز کننده داخل پیپ قرار دهید ، البته این کار باعث ایجاد یک شاخص برای اینکه بدانید تا چه ارتفاعی ملات بریزید نیز می شود.
حالا شروع به ریختن ملات به داخل پیپ کرده و آنرا در آنجا محکم کنید ، حداقل ۴۸ ساعت جهت خشک شدن ملات مذکور پیش از استفاده مجدد از پیپ زمان لازم دارید.

بیشتر بخوانید:  پیپ هدیه مناسب آقایان

منابع :
www.brebbiapipe.it 
http://www.stemandbriar.com
” Article originally posted in alt.smokers.pipes by Fred Hanna”
http://www.fajka.net.pl
با تشکر فراوان از دوست عزیز، آقای بابک عمادی برای ارسال و ترجمه متن

دلیل ایجاد حفره و سوراخ داخل آتشگاه پیپ چیست و چگونه برطرف شود؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب ها